12.2.2020. 10:33
0
Detalji akcije "Maglić": Pretresi na 28 lokacija u RS-u, pronađen novac i oružje
Policija RS-a provela je pretrese na 28 lokacija u akciji kodnog naziva „Maglić“ te pronašla veliku količinu novca i oružja.

U akciji, koja je usmjerena na lišenje slobode osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi, u toku je hapšenje osumnjičenih lica, potvrđeno je iz MUPRS-a.

Pretresi se vrše na području Banje Luke, Prijedora, Bosanske Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja, uz asistenciju policijskih službenika nadležnih policijskih uprava.

-U toku je pretres i kazneno-popravnih zavoda Foča i Trebinje, za šta su angažovani pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUPRS-a. U dosadašnjim aktivnostima pronađena je veća količina novca, oružja, municije i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezi s navednim krivičnim djelima - navodi se u saopćenju.

Sve aktivnosti se provovde pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.