26.2.2020. 15:26
0
Na Baščaršiji uhapšena naoružana državljanka Hrvatske
U utorak oko 17,30 sati u ulici Telali, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zlupotreba opojnih droga, Sektora kriminalističke policije lišili su slobode lica M.S., rođena 1999. godine u Sarajevu, nastanjena u Pločama, državljanka R Hrvatske, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 74. ZONDINOiM-a i K.L., rođen 1993. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 74. ZONDINOiM-a i člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga).

Prilikom pretresa kod M.S. je pronađen i oduzet pištolj marke “CZ”, kalibra 7,65 mm, sa okvirom i četiri metka istog kalibra, za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa, dok je kod K.L. pronađen i oduzet jedan okvir za pištolj, bez municije. Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana koji koristi K.L. na području općine Centar Sarajevo. Tom prilikom je pronađen jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i jedna ručno spravljena cigareta “Joint”.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima.

(MUP KS / Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.