9.3.2020. 14:31
1
Uhapšena sudinica Općinskog suda u Zenici, uzimala novac za donošenje oslobađajućih presuda
Policijski službenici FUP-a danas su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, lišili slobode sudinicu Općinskog suda u Zenici inicijala M.K. (1964.) koja se sumnjiči za izvršenje krivičnih djela "zloupotreba položaja ili ovlaštenja", "primanje dara i drugih oblika koristi", "povreda zakona od sudije" prema Krivičnom zakonu Federacije BiH.

Naime, lišena slobode se sumnjiči da je u svojstvu sudije navedenog suda u cilju sticanja protupravne imovinske koristi, posredovala prilikom donošenja oslobađajućih sudskih presuda, za koje usluge je primala novac, darove i druge oblike koristi.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi  Općinskog suda u Zenici, izvršen je pretres službene prostorije koju koristi osumnjičena, kojom prilikom su pronađeni predmeti i dokumentacija koja je tražena naredbom Suda, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, dok je u toku pretres stambenih prostorija koje koristi ista.

Lice lišeno slobode biti će privedeno i kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Značajnu podršku prilikom provođenja ovih aktivnosti pružila je Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine.

Hapsenja
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.