10.3.2020. 15:01
0
SIPA pretresla prostorije Visoke međunarodne škole Cazin i PU Vita plus Cazin
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), postupajući po naredbama Kantonalnog suda u Bihaću, u ponedjeljak su u Cazinu pretresli prostorije Visoke međunarodne škole Cazin i PU Vita plus Cazin s ciljem pronalaska tragova i predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem krivičnih djela „Organizovani kriminal“, u vezi s krivičnim djelima „Zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja“, “Krivotvorenje“, „Poreska utaja” i „Pranje novca“.

Tokom pretresa policijski službenici SIPA-e su otkrili i privremeno oduzeli 1.164 predmeta (registratore, matične knjige, novac), te raznu poslovnu dokumentaciju i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Navedene aktivnosti izvršene su u saradnji s policijskim službenicima MUP-a Unsko-sanskog kantona i službenika Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Bihać, saopćeno je iz SIPA-e.

(Fena)

SIPACazin
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.