31.3.2020. 15:42
0
Detalji eksplozije u bihaćkoj bolnici: Eksplodirao je autoklav aparat, pričinjena velika materijalna šteta
U prostorijama Odjela mikrobiologije Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću danas je oko 11 sati eksplodirao autoklav aparat. Potvrđeno je da nema povrijeđenih osoba, ali je pričinjena materijalna šteta.

Eksplodirao je autoklav aparat koji se inače ne koristi. Pustili smo ga u pogon zbog kvara na sadašnjem aparatu, kako ne bismo prekidali tehnološki proces i nažalost desila se eksplozija. Na svu sreću nema povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta - rekao je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.

Dodao je da ipak ni sada neće biti prekinut tehnološki proces, odnosno da nema potrebe za reorganizaciju poslova.

-Posudit ćemo drugi aparat u nekoj od zdravstvenih ustanova na području kantona, dok se naš autoklav ne servisira. Urušeni su montažni zidovi, međutim nema potrebe za reorganizaciju ili premještanje dijela odjela. Postoje uslovi za nesmetan nastavak tehnološkog procesa - naglasio je Havić.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona istaknuto je kako je još u toku policijski uviđaj, te da će više informacija o ovom događaju biti poznato po njegovom okončanju.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.