10.4.2020. 12:26
0
Policija ZDK identifikovala deset osoba koje se sumnjiče da su izazvala požare
U proteklih nekoliko dana na području Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) evidentirano je više požara nastalih uglavnom prilikom izvođenja proljetnih radova na čišćenju livada i obradivih površina, spaljivanjem niskog rastinja, korova i slično, koji su za posljedicu imali nastupanje velikih šteta i izazivanje šumskih požara.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su pored redovnih aktivnosti, kao i dodatnih i obimnih aktivnosti koje se provode u okviru borbe protiv aktuelne pandemije koronavirusa i kontrole poštivanja naloženih mjera, poduzimali intenzivne operativne aktivnosti na terenu, te uspješno identifikovali deset osoba koja se sumnjiče da su izazvala požare.

Kako se navodi u saopćenju iz MUP-a ZDK, nad privedenim osobama je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, nakon čega će biti prijavljena Kantonalnom tužilaštvu ZDK zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „izazivanje opće opasnosti“ i „izazivanje šumskog požara“. 

Upozorili su građane da će u narednom periodu službenici policije postupati po svim prijavama za požare, te intenzivno raditi i djelovati na prikupljanju informacija u vezi sa njihovim nastankom, a protiv lica za koja budu postojali osnovi sumnje da su izazvali požar, bilo sa umišljajem ili iz nehata, preduzet će se odgovarajuće mjere u okviru utvrđenih nadležnosti. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.