30.4.2020. 12:27
0
Poginuli vozač Opel Astre Vinko Piljagić i suvozač Zoran Malinić
Na magistralnom putnom pravcu Banja Luka - Prijedor u mjestu Piljagići, grad Banja Luka, danas se u 6:10 sati dogodila saobraćajna nezgoda, saopćilo je Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

U saobraćajnoj nezgodi učestvovalo je putničko vozilo marke BMW, kojim je upravljala Dražena Ajder (rođena 1979. godine) iz Banje Luke, i putničko motorno vozilo Opel Astra, kojim je upravljao Vinko Piljagić (rođen 1964. godine) iz Potkozarja.

Prilikom saobraćajne nezgode smrtno su nastradali Piljagić i suvozač u Opel Astri Zoran Malinić (rođen 1962. godine) iz Verića. Dražena Ajder zadobila je tjelesne povrede i prevezena je u Univerzitetski klinički centar RS na daljnje liječenje.

- Uviđaj je obavio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Branko Bjelajac, zajedno sa službenicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banja Luka.

Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere radi utvrđivanja svih okolnosti saobraćajne nezgode. Naložena je i obudukcija tijela smrtno nastradalih osoba, koja će se obaviti u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske - rekla je Maja Đaković-Vidović, portparol OJT Banja Luka, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.