11.5.2020. 10:52
0
Esma Turulja i Saud Lelo osuđeni na uslovno na po šest mjeseci zatvora
Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Emilu Hamzić poznatiju pod umjetničkim imenom Esma Turulja i Suada Lelu zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje, a nakon fizičkog napada na fotoreportera portala "Klix.ba" Kemala Softića i snimatelja TV "Al Jazeera Balkans" Mirsada Bukvića.

Oni su osuđeni na kaznu zatvora u trajanju od po šest mjeseci. Ova kazna neće se izvršiti ukoliko optuženi u roku od dvije godine od pravomoćnosti presude ne učine novo krivično djelo.

Podsjetimo, fizički napad na Softića i Bukvića sa tjelesnim povredema desio se 26. jula 2018. godine za vrijeme trajanja skupa demobiliziranih boraca n Skenderiji, prenosi N1.

Presuda
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.