22.5.2020. 14:34
0
Počelo suđenje Suniti Hindić za ubistvo Nine Ivankovića: Šta kriju SMS poruke
U Kantonalnom sudu u Mostaru danas je čitanjem optužnice i uvodnim riječima započelo suđenje Suniti Hindić, optuženoj za ubistvo Nine Ivankovića.

Dvadesetjednogodišnja Sunita Hindić se pred Sudskim vijećem, kojim je predsjedavao Elis Sultanić, a u kojem su i Tatjana Mijatović i Milena Perić, piše “Bljesak” izjasnila da razumije optužnicu.

Postupajuća tužiteljica Tanja Marčinko, prema optužnici Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) navela je da je optužena 4. oktobra 2019. godine oko sedam sati ujutro ušla u sobu broj 101, “Ville Ivanković” u kojoj se nalazio Nino Ivanković.
 
Potom je, nakon verbalne svađe, ispalila hitac u njegovom pravcu, nakon čega je Ivanković iskrvario i podlegao na mjestu događaja.

Optužena Sunita Hindić, te Nino Ivanković bili su u burnoj ljubavnoj vezi. Prije samog ubistva s društvom su se provodili uživajući alkohol i kokain, a u jednom trenutku došlo je do svađe između njih dvoje nakon čega je ona napustila objekat te se uputila u pravcu mostarskog naselja “Ilići” gdje je bila privremeno nastanjena.

Putem se dopisivala sa njim gdje su razmjenjivali SMS poruke poput “Ološu mrzim te”, da bi potom odlučila vratiti se u motel…

Tužiteljstvo je za ovaj slučaj najavilo 22 svjedoka među kojima su i gosti koji su se netom nakon ubistva zatekli na licu mjesta, ali i djelatnici Policijske stanice Bugojno gdje se skrivala te vještaci MUP-a HNK i Federalne uprave policije.

Bit će saslušano 12 vještaka te priloženo više od stotinu materijalnih dokaza, a odbrana će svoje dokaze iznijeti nakon tužiteljstva. Odvjetnica optužene Nada Dalipagić u uvodnim riječima kazala je da navodi koje je iznijela tužiteljica Marčinko ne odgovaraju istini, jer se ne radi o ubistvo s umišljajem već o nesretnom slučaju zbog kojeg njena branjenica duboko pati, ali i da je ubojstvo počinjeno iz apsolutne blizine, a ne iz neposredne kao što se navodi u optužnici, što će probati dokazati izvještajima stručnjaka.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.