17.7.2020. 20:14
0
Slučaj koji je šokirao javnost, 'lažna' zubarka godinama liječila u Banja Luci
Slučaj koji je šokirao javnost i brojna pitanja - kako je “lažna” zubarka mogla liječiti godinama u centru Banjaluke, a da je niko ne kontroliše? Čiji je oduzeti helikopter, te za šta je služio? Za bračni par Roso uhapšen u akciji Parma 2 zatražen je pritvor. Sumnjiče se za više krivičnih djela uključujući prevaru, utaju, falsifikovanje isprava, ugrožavanje sigurnosti, neovlašteno pružanje medicinskih usluga.

"Lažna zubarka i iskusni prevarant", tako mediji u Republici Srpskoj opisuju uhapšeni bračni par Martinu i Gorana Roso.Tužilac je za oboje nakon saslušanja zatražio pritvor. Goranu Rosu na teret se stavljaju krivična djela u periodu 2010-2010 i to:

"Razbojništvo, lažno predstavljanje, ugrožavanje sigurnosti, falsifikovanje isprave, navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja, prevara, utaja, neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, telekomunikacionoj mreži...".

Supružnici su hapšeni i u februaru u akciji Parma, tada su sumnjičeni da su prevarom prodali tuđi stan, te vozila. Goran Roso je organima poznat po brojnim krivičnim djelima, a i policija iz Srbije tereti ga za preko 90 krivičnih djela. Supruga Martina, na svoje ime registrovala je VDH Dent. U ovoj stomatološkoj ambulanti u centru Banjaluke tri godine su se liječili građani, a vlasnica je imala lažnu diplomu doktora stomatologije sa navodno Stomatološkog fakulteta u Sarajevu.

"Po kojoj je stekla zvanje mastera, magistra stomatoloških nauka. Na osnovu diplome M.R.je pribavila potrebna odobrenja nadležnih organa, te je 2017. u Banjaluci registrovala stomatološku ordinaciju u kojoj je kao zaposlena neovlašeno pružala medicinske usluge", kaže Jovan Stojičić, načelnik Sektora krim policije, PU Banjaluka.

U Ministarstvu kažu da VDH Dent dozvolu ima od aprila 2019. godine, dobio ju je jer je “kumulativno” ispunio uslove. Ističu da:

"Ovo Ministarstvo nije nadležno za provjeru validnosti diploma niti ima mehanizme za tu vrstu postupka, a koje sve uslove treba da ispuni podnosilac zahtjeva prilikom osnivanja zdravstvene ustanove možete vidjeti u Pravilniku."


(Patria)


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.