12.8.2020. 13:33
0
Uhapšeni policajci u statusu osumnjičenih, o suspenziji odlučuje komesar Selimović
O statusu 17 osumnjičenih policijskih službenika Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP KS koji su danas lišeni slobode u akciji "Dar 1" odlučit će policijski komesar Nusret Selimović, kazao je u izjavi za medije Mirza Hadžiabdić, portparol Uprave policije MUP KS.

On nije mogao detaljnije govoriti o načinu izvršenja krivičnih djela policijskih službenika koji se sumnjiče da su u posljednjih nekoliko mjeseci počinili više od stotinu krivičnih djela iz člana 380. KZ FBiH (Primanje dara i drugih oblika koristi) i člana 383. KZ FBIH (Zloupotreba položaja ili ovlasti).

"Po naredbama Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na 17 lokacija, kako na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona, tako i na području Istočnog Sarajeva, kojom prilikom su izuzeti određeni predmeti i dokumentacija koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Slobode je lišeno 17 policijskih službenika i nad istima se provodi kriminalistička obrada. Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo i Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo ovom prilikom naglašavaju opredijeljenost i potpunu posvećenost borbi protiv svakog vida korupcije, kao i svih drugih oblika kriminaliteta na području Kantona Sarajevo", saopćeno je iz Tužilaštva KS. 

Kako je za Patriju potvrđeno ovi policajci su otkriveni nakon što je Obavještajno-sigurnosna agencija ozvučila službene automobile te izvršila posebne istražne radnje i dokumentovala način izvršena krivičnih djela. 

Nakon što se završi kriminalistička obrada na osumnjičenim bit će predati u nadležnost Tužilaštva KS. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.