18.8.2020. 15:29
0
Detalji akcije "Skuter": Uhapšeno šest osoba i zaplijenjena velika količina akcizne robe
U koordiniranoj akciji kodnog naziva "Skuter", provedenoj pod nadzorom tužioca Tužilaštva BiH, ovlašteni policijski službenici SIPA-e uhapsili su šest osoba, te otkrili i zaplijenili značajnu količinu cigareta i novca, te druge predmete koji su upotrijebljeni za počinjenje krivičnog djela.

"Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju na području Tuzle, Kalesije i Zvornika provedena je akcija usmjerena na više osumnjičenih lica koja su pod istragom da su se kao organizovana kriminalna grupa, duži vremenski period, bavila neovlaštenim prometom cigareta  bez akciznih markica, koje su prodavali na teritoriji BiH", saopćilo je Tužilaštvo BiH.

Na navedeni način osumnjičeni su pribavili novčanu korist u većem iznosu, u vidu neplaćenih indirektnih poreza i akciza na štetu budžeta BiH.

Prilikom pretresa na više lokacija otkrivena je i zaplijenjena veća količina cigareta bez akciznih markica, koje su bile namijenjene za prodaju na crnom tržištu, kao i određena količina novca.

Istražilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju nalazi se na terenu gdje koordinira rad policijskih službenika SIPA-e i MUP-a TK i MUP-a RS.

Osobe koje su pod istragom u okviru navedenog predmeta, osumnjičene su za krivična djela organiziranog kriminala (čl. 250. KZ-a BiH) i nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda (čl. 210a. KZ-a BiH).

Nakon završetka operativnih aktivnosti, postupajući tužilac donijetće odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.