29.8.2020. 8:15
0
Podignuta optužnica protiv Agića i Sejdića za krijumčarenje migranata
Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv Ćazima Agića (rođenog 1982. godine u Vlasenici), te None Sejdićae (rođenog 1995. godine u Sarajevu), državljani BiH.

Optuženi se terete da su, tokom 2019. godine, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, izvršili krijumčarenje i prijevoz na teritoriji Bosne i Hercegovine, ukupno 11 ilegalnih migranata, državljana Iraka.

U optužnici se navodi da su ilegalne migrante koji su nezakonito iz pravca Crne Gore, prokrijumčareni u BiH, te nisu ispunjavali uvjete za zakonit ulazak i boravak u BiH, preuzeli na području Bileće u namjeri da ih iznajmljenim vozilom transportuju preko teritorije Bosne i Hercegovine, radi daljeg odlaska prema zemljama EU.

U počinjenju kaznenog djela, optuženi su otkriveni i spriječeni od policijskih djelatnika Granične policije BiH, u okolici Bileće.

Optuženi se terete da su u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, prevozili krijumčarene osobe, omogućivši im na taj način boravak u BiH, čime su počinili kazneno djelo  krijumčarenje osoba. 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.