4.9.2020. 9:43
0
Tužilaštvu KS predat Marokanac koji je počinio ubistvo na Ilidži
Sutkinja Kantonalnog suda u Sarajevu Indira Jahić donijela je rješenje kojim je određen jednomjesečni pritvor Marokancu Khalid Amrawi (20) koji se tereti za ubistvo migranta na Ilidži.

On je jutros predat Tužilaštvu KS.

Podsjećamo, u ponedjeljak je na Ilidži ubijen Marokanac Otoman Silan također migrant iz Maroka kojem su smrtonosne povrede nožem nanesene u predjelu grudnog koša.  

Tužilaštvo je identificiralo osumnjičenog za ubistvo tako što je odveden u Službu za poslove sa strancima gdje je potvrđeno da je još prošle godine trebao podnijeti zahtjev za azil Ministarstvu sigurnosti BiH. Osumnjičeni je kazao da je otišao iz centra "Ušivak", te da je našao smještaj u napuštenoj kući na Otoci.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.