5.9.2020. 14:19
0
MUP KS: Muškarac prilikom hapšenja napao policajca, nanesene tjelesne povrede
Policijski službenici Treće PU lišili su slobode lice A.Č., rođen 1976. godine u Minhenu, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 287. stav 1. i člana 359. stav 2. KZ F BiH (Teška krađa i Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti), navedeno je u izvještaju MUP-a KS.

Isti je pomenutog dana u 01,25 sati u ulici Marka Marulića, općina Novo Sarajevo, zatečen na izvršenju krivičnog djela teške krađe u prodavnicu “Konzum”.

Prilikom lišenja slobode, A.Č. je policijskom službeniku nanio lakše tjelesne povrede. U neposrednoj blizini navedenog objekta, pronađena je veća količina raznih cigareta koje je navedeno lice otuđilo.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a A.Č. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, isti je uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.