14.9.2020. 14:38
0
Uhapšen viši inspektor Granične policije BiH
Pripadnik Granične policije BiH uhapšan je zbog sumnje da je primio mito.

“Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice granične policije Velika Kladuša su postupajući pod nadzorom tužioca Tužilaštva BiH lišili slobode visokorangiranog policijskog službenika Granične policije BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo - primanje dara i drugih oblika koristi”, saopšteno je iz Granične policije BiH.

U saopštenju se navodi da je pripadnik GPBiH u činu “viši inspektor” uhapšen na području Velike Kladuše.

“Izvršen je pretres osumnjičenog policijskog službenika, kao i pokretnih stvari koje koristi osumnjičeni. Prilikom pretresa pronađena je određena količina novca, za koji postoji osnov sumnje da potiče iz izvršenja krivičnog djela”, stoji u saopštenju.

Zoran Galić, direktor Granične policije BiH, pozvao je građene da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja, prenose Nezavisne.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.