2.10.2020. 15:44
0
Vlada Brčkog zatražila angažman institucija u vezi napada na maloljetnika: Dijete kamenom u glavu pogodilo drugo dijete
Na sjednici Kolegija Vlade Brčko distrikta BiH, održanoj na zahtjev nekih članova Vlade, zatražena je informacija od policije Brčkog u vezi sa slučajem koji se dogodio u ponedjeljak u naselju Prutače kod Brčkog kada je jedan maloljetnik po povratku iz škole zadobio ozljede glave kamenom od strane druge osobe.

Na temelju izvješća policije, maloljetnika, koji je zadobio lake ozljede glave, kamenom je pogodilo dijete čija je obitelj nastanjena u izbjegličkom naselju Prutače, navodi se u priopćenju Vlade Distrikta.

S obzirom na to da se radi o djetetu, koje u skladu s Kaznenim zakonom Brčko distrikta BiH nije kazneno odgovorno, daljnje procesuiranje predano je u nadležnost Centra za socijalni rad Brčko. Inače se radi o djetetu za koje je, kao i za nekoliko njegovih vršnjaka, zbog devijantnog ponašanja (sitne krađe, prosjačenje) tijekom ove godine u nekoliko navrata policija tražila aktivniji angažman Centra za socijalni rad Brčko.

Vlada Brčko distrikta BiH je na sjednici Kolegija zatražila angažman svih relevantnih institucija, a posebice Centra za socijalni rad Brčko distrikta BiH kako bi se ovaj problem što prije riješio i osigurala sigurnost mještana u Brčkom, a naročito u naselju Prutače, dodaje se u priopćenju.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.