5.11.2020. 9:28
0
Hapšenje u Sarajevu: Prisilio djevojku da se uda za njega, a ako dnevno ne isprosi 40 KM dobijala bi batine
Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS uhaspili su jednu osobu zbog krivičnog djela trgovina ljudima.

Osumnjičeni inicijala K.O. (1991) tereti se da je od 2018. do hapšenja vrbovao jednu žensku osobu koju je prisiljavao na prosjačenje, a potom i na zaključenje braka.

Tražio je od nje da dnevno donese od oko 40 KM i više, uprotivnom bi je fizički kažnjavao. Osumnjičeni je nakon kriminalističke obrade predat u nadležnost Tužilaštva.

Nakon ispitivanja, postupajuća tužiteljica predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka, odnosno, oštećenu i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

KSPolicija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.