11.11.2020. 21:30
0
MUP KS pronašao trkača sa snimka, vozio 140 km/h bez vozačke dozvole
Sarajevska policija identifikovala je i pronašla nesavjesnog vozača koji je prije nekoliko dana vozio velikom brzinom kroz prometan dio grada, a pri tome je prošao kroz dva crvena svijetla.

Snimak vožnje brzo se pojavio na internetu, a iz MUP-a KS je potvređeno da je vozač vozio 140 kilometara na sat u dijelu ulice Zmaja od Bosne, koja se nalazi na Pofalićima u pravcu Marijin Dvora.

"Identifikovan je vozač A.P. rođen 1997. godine iz Sarajeva i vozilo marke VW Scirocco registarskog broja M05-T-912", saopšteno je iz policije.

Vozač je pozvan u službene prostorije Uprave policije gdje je dao izjavu na okolnosti činjenja uočenih prekršaja.

"O svemu je upoznat i dežurni sudija Prekršajnog odjeljenja Općinskog suda u Sarajevu, te je na zahtjev nadležne organizacione jedinice isti donio Naredbu kojom se od navedenog lica privremeno oduzima navedeno putničko motorno vozilo do okončanja prekršajnog postupka ili donošenja nove odluke Suda", navodi iz MUP-a KS.

Iz MUP-a KS su nam poručili da A.P. u momentu upravljanja vozilom nije imao vozačku dozvolu, tačnije, poništena mu je bila. 

"Protiv A.P. će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom Sudu zbog činjenja prekršaja prekoračenje brzine u naseljenom mjestu i upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, jer je izvršenim provjerama utvrđeno da je istom u ranijem periodu poništen vozački ispit usljed izrečenih kaznenih poena", navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Vozilo koje je privremeno oduzeto će biti deponovano na mjesto određeno za smještaj privremeno oduzetih vozila do naredne odluke nadležnog Suda.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.