13.11.2020. 13:29
0
U stanu napravili laboratoriju droge: Poznat identitet uhapšenih
U dvije odvojene policijske akcije koje su provedene na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva uhapšene su tri osobe osumnjičene za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako saznajemo, pripadnici MUP-a KS-a su priveli 24-godišnjeg Harisa Hercu iz Sarajeva, kod kojeg je pronađena veća količina narkotika. Osim za pomenuto krivično djelo, njemu se na teret stavlja da je počinio i krivična djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije. Prilikom pretresa njegove kuće, koju privremeno koristi na području općine Novo Sarajevo, pronađeno je i oduzeto oko 280 grama marihuane, oko 120 grama speeda, 165 tableta ecstasyja, pištolj nepoznate marke i kalibra s dobošem i tri pištoljska metka.

On je priveden na ispitivanje, a o daljim mjerama će odlučiti postupajući tužilac Tužilaštva KS-a.
U drugoj akciji koju su u Ulici akademika Petra Mandića u Istočnoj Ilidži proveli pripadnici policije u Istočnom Sarajevu uhapšeni su Nermin Hamidović i Adisa Mahmutović.

U stanu koji je koristio osumnjičeni dvojac policajci su pronašli improvizovanu laboratoriјu za vјeštački uzgoј droge.

Navodeći inicijale, u PU Istočno Sarajevo su kazali da su tom prilikom pronađeni 441 gram speeda, 670 grama marihuane, 14 stabljika indiјske konoplje, sedam tableta ecstasyja, dviјe digitalne vage, kao i drugi predmeti i sredstva namiјenjeni za vјeštački uzgoј droge.

- O svemu je obaviјešten dežurni tužilac Okružnog јavnog tužilaštva Istočno Saraјevo, koјem će nakon dokumentovanja predmeta biti dostavljen izvјeštaј protiv osumnjičenih, pojašnjavaju u PU Istočno Sarajevo, prenosi Oslobođenje. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.