19.11.2020. 13:09
1
Ko je Marokanac Hacham Aglaras, osumnjičen za ubistvo Jasmina Berovića u Otesu: Berović se navodno trebao uskoro ženiti, na Facebooku se oglasila i njegova djevojka
Tridesetšestogodišnji Jasmin Berović iz Hadžića je ubijen, dok su se ljekari u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu jučer žestoko borili za život Huseina Džilića nakon krvavog obračuna koji se preksinoć desio u ilidžanskom naselju Otes. Teške povrede zadobio je i Tarik Džamalija, koji je, prema informacijama iz bh. medija, trenutno stabilan. Obojica se nalaze na Klinici za torakalnu hirurgiju KCUS-a.

Muškarac iz Maroka, koji se sumnjiči da je učestvovao u ubistvu državljanina BiH u Otesu pokraj Sarajeva i za kojim je raspisana potraga, od ranije je poznat organima gonjenja. Nezvanično, radi se o Hachamu Aglarasu. Te je u toku potraga za njim, prenose bh. mediji.

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS i dalje rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela ubistvo i teška tjelesna povreda počinjenih na području općine Ilidža 17. novembra. Poduzimaju se intenzivne mjere i radnje na pronalasku osoba koje se dovode u vezu sa ovim događajem. O krivičnim djelima i raspoloživim saznanjima obaviještene su sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini, kao i Obavještajno-sigurnosna agencija", saopćio je danas glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.


Upitali smo Hadžiabdića u kojoj mjeri policijski službenici uspjevaju legitimisati migrante koji se u velikim skupinama kreću gradom. Svjedoci smo da skoro na svakom semaforu na glavnoj saobraćajnici možemo sresti nekoliko lica koja pripadaju ovim grupama. Šta se dešava sa tim ljudima kada budu legitimisani, ostaju li na ulici ili???


"U skladu sa raspoloživiim ljudskim kapacitetima mi svakodnevno vršimo kontrolu tih lica, otežavajuća okolnost za nas je velika popunjenost migrantskih centara. Ponavljam vršimo provjeru lica u skladu sa našim mogućnostima uz saradnju sa službom za poslove sa strancima. Tamo gdje ima osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo, vrši se utvrđivanje identiteta, rekao je Hadžiabdić za Source.

Iz MUP-a KS ranije su uputili apel građanima da eventualna saznanja o osumnjičenom, odnosno njegovom kretanju ili mjestu boravka, dostave Operativnom centru Uprave policije MUP-a KS putem telefona 122 ili 033 206 666, odnosno 033 207 777 ili najbližoj policijskoj stanici - saopćili su iz MUP-a KS.


Ko je Marokanac Hachamu Aglarasu?

Aglarasu Hichamu, državljaninu Maroka, koji, prema saznanjima Faktora u BiH boravi već oko dvije godine. Čak je i osuđivan zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga, nakon što su ga pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo hapsili u oktobru prošle godine, i pronašli kod njega marihuanu namijenjenu za uličnu prodaju.

 Iz Tužilaštva KS je za ovaj medij potvrđeno da je osuđen na četiri mjeseca zatvora, uvjetno, sa rokom kušnje od godinu. Navodno on u Bosni Hercegovini ima i ženu, bh. državljanku, sa kojom navodno ima i dijete. Prije oko mjesec je boravio u kampu za migrante, odakle je otjeran jer je pio, drogirao se i krao od drugih migranata, prenosi Faktor.


Danas planiran novi protest

Ubistvo Jasmina Berovića šokiralo je cijelu državu i izazvalo bijes građana koji su jučer masovno izašli na ulice, a sudeći prema najavama novi protest planiran je danas.

Murat Mulaosmanović, vlasnik kuće u kojoj je smješten kafić u prizemlju, opisao je krvavi sukob koji se iz kafića prenio na ulicu.

Berović se trebao uskoro ženiti, a, eto, ubiše ga. Vidio sam da je jedan migrant letvom udario u glavu Jasmina, koji je pao na zemlju, a drugi migranti su noževima napali Jasminove prijatelje. Krvi je bilo posvuda. Prije nego je došla policija, migranti su pobjegli, a Beroviću, nažalost, nije bilo spasa iako su ga ljekari Hitne pomoći dugo reanimirali, dodaje Mulaosmanović
, piše Oslobođenje.

Oni koji su bolje poznavali Berovića kažu da ne bi mrava zgazio i da nije bio problematičan. Društvene mreže jučer su bile preplavljene emotivnim porukama u kojima se prijatelji opraštaju od ubijenog 36-godišnjaka, a jedna je posebno privukla pažnju. Riječ je objkavi Jasminove djevojke Šejle Đelilović, koja je na svom Facebook profilu objavila fotografiju i napisala: : “Živote moj, tugo moja, zar sad da me ostaviš?”. 

Navodno su njih dvoje imali velike planove za budućnost, te su planirali da ubrzo uplove u bračne vode.



1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.