27.11.2020. 9:20
1
Poznato hoće li BiH od Srbije tražiti izručenje Marokanca osumnjičenog za ubistvo Jasmina Berovića?
U toku je procedura izručenja osumnjičenog nadležnim organima u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije, a informaciju je potvrdio i Josip Grubeša, državni ministar pravde BiH.

Grubeša je kazao da će od Srbije tražiti izručenje uhapšenog Marokanca koji se sumnjiči za ubistvo Saralije Jasmina Berovića na Otesu prije osam dana.

Grubeša je pojasnio da se sada čeka dokumentacija Tužilaštva KS, s obzirom da je djelo počinjeno na teritoriji BiH.

-Čim nam Tužilaštvo pošalje dokumentaciju mi ćemo od Srbije tražiti izručenje. U tome nema nikakve sumnje, s obzirom na to da je ova osoba bila na potjernici i za njima se tragalo, kaže Grubeša.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su državljanina Maroka S.E.D. (31), osumnjičenog da je, sa još nekoliko osoba, učestvovao u ubistvu državljanina Bosne i Hercegovine J.B. u Sarajevu 17. novembra.

Osumnjičeni je lociran i uhapšen u hostelu u Beogradu, gde se skrivao u, kako se pretpostavlja, namjeri da pobegne u neku od zemalja u regionu, saopštio je MUP.

Hapšenje je rezultat zajedničkog rada i razmjene informacija srbijanske i sarajevske policije, prenosi oslobođenje.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.