2.12.2020. 10:01
0
Mehmedagić i Pekić izjasnili se da nisu krivi
Na Sudu BiH održano je ročište za izjašnjenje o krivici u slučaju Osman Mehmedagić i Muhamed Pekić, a obojica su se izjasnili da nisu kriv.

Početkom novembra potvrđena je optužnica protiv Mehmedagića i Pekića.

"Optuženi se terete da su, tokom mjeseca augusta 2020. godine, zloupotrijebili svoj službeni položaj ili ovlasti, kao i resurse i kapacitete Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, u svrhe privatnih i osobnih interesa, kako bi došli do informacija i fotografija, o pošiljatelju anonimne kaznene prijave protiv direktora OSA. Vršeći navedene radnje, optuženi su višestruko zlouporabili svoj položaj, kao i zvanične zakonom utvrđene procedure i službene radnje, te prekršili pravo na nepovredivost pismene i poštanske komunikacije zagarantirano Ustavom Bosne i Hercegovine i Međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima", navodi se u optužnici. 

Advokatica Osmana Mehmedagića Senka Nožica kazala je da u ovom trenutku niko ne može precizirati koliko će proces trajati te da odbrana kada počne proces više neće davati izjave. 

"Mi i dalje stojimo pri tvrdnji da je ovo politički motiviran proces ali nećemo više davati izjave kako ne bismo vršili pritisak na Sud BiH, to mi sebi ne smijemo dozvliti. Sud BiH je efikasan i mislim da ovaj proces ne bi trebao dugo trajati s obzriom da svi znamo o čemu se radi. Možda zbog epidemije će biti neizvjesna dužina trajanja procesa ali smatram da bi se ovo trebalo brzo okončati", kazala je Nožica.  



(Patria)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.