7.12.2020. 9:47
0
BiH: Javio da je u kockarnici postavljena bomba, policija traga za njim
Policija u Doboju traga za nepoznatom osobom koja je jučer lažno prijavila da je postavljena bomba u jednoj kockarnici u tom gradu.

Prijava je policiji stigla oko 14 sati i odmah je na teren izašao veliki broj policajaca.


"Oni su radi bezbjednosti svih građana blokirali ulica Svetog Save, Kralja Tvrtka, Kralja Petra Prvog kao i samog objekta. Nakon obavljenog protivdiverzionog pregleda utvrđeno je da nije postavljena eksplozivna naprava kako unutar tako i pored objekta", pojasnila je glasnogovornica PU Doboj Dragana Kerkez, piše ATV.

Tokom navedenih aktivnosti na lice mjesta je bila upućena Služba hitne pomoći Doma zdravlja Doboj i Teritorijalna vatrogasna jedinica Doboj.

"Krivičnim zakonikom RS predviđeno je da podnošenje lažne prijave za izvršenje krivičnog djela i samo predstavlja krivično djelo, kvalifikovano kao „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“, za koje je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do šest mjeseci", pojasnila je Kerkez.


(Nermana Crnčalo)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.