23.12.2020. 12:49
0
Podignuta optužnica za koruptivno djelo protiv višeg inspektora u Graničnoj policiji
Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv Samardžić Senada, zv. “Kićo”, rođenog 1973. godine, uposlen u činu višeg inspektora u Graničnoj policiji BiH.

Optuženi se tereti, da je sredinom 2020. godine, koristeći svojstvo policijskog djelatnika- višeg inspektora Granične policije Bosne i Hercegovine te položaj i utjecaj na osnovu prijateljske veze sa drugim pripadnicima Granične policije BiH, primio dar u vidu novčanog iznosa, kako bi nezakonito posredovao i urgirao da se osobi sa područja Bosanske Krupe, vrati putničko motorno vozilo, koje je ranije oduzeto u okviru predmeta i službenih radnji Granične policije BiH JGP Velika Kladuša.

Optuženi se tereti, da je prilikom ostvarivanja utjecaja na povratu vozila, osobno došao u kuću navedene osobe, gdje je primio novčani iznos kao nagradu za nezakonito posredovanje. Optuženi se tereti da je, posredovao koristeći svoj službeni, društveni i utjecajni položaj da službena osoba u institucijama BiH,  izvrši službenu radnju te zahtjevao i primio korist za sebe čime je počinio kazneno djelo- Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem iz članka 219. stavak 3. u svezi stavak 2.
Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.