28.12.2020. 10:28
0
Istraga protiv osumnjičenih za krivotvorenje novca i PCR testova
Dežurni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, koordinirao je aktivnosti tokom kojih je na području Banje Luke, u okviru pretresa objekta otkrivena veća količina krivotvorenog novca, PCR testova za Covid-19 i drugih dokumenata.

Nakon lišenja slobode i ispitivanja osumnjičenih, nastavljaju se intenzivne istražne aktivnosti sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti počinjenog kaznenog djela. 

S obzirom na opasnost od pandemije Covid-19, krivotvorenjem testova za ovu bolest, izravno se ugrožava zdravstvena sigurnost stanovništva, te prouzrokuje opasnost od širenja zaraze. 

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa MUP-om Republike Srpske i partnerskim agencijama i institucijama, provest će detaljnu istragu sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti počinjenih kaznenih djela, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.