14.1.2021. 12:59
0
Sve upućuje na to da je momak na Dolac Malti izvršio samoubistvo: U KS čak 35 samoubistava u prvih 11 mjeseci 2020. godine, sedam nastradalih su mlađe osobe
FOTO: Dnevni Avaz
Mlađi muškarac sinoć je smrtno stradao u ulici Marka Marulića u sarajevskom naselju Dolac Malta.

Brojni sarajevski portali su napisali da se radi o samoubistvu, iako su pojedini mediji prenijeli da nije riječ o samoubistvu, nego da se radi o nesretnom slučaju, odnosno padu sa zgrade.

Šta kaže MUP KS?

Pozvali smo danas MUP Kantona Sarajevo, gdje je Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS, za Source.ba portal kratko poručio:

"Ono što mi do sada imamo, indicija je da se radi o samoubistvu. Ipak, zbog zaštite članova porodice mi, u ovom momentu, ne možemo izaći sa zvaničnim informacijama kada je ovaj slučaj u pitanju", rekao je kratko Hadžiabdić za naš portal.

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo dojavu o ovom slučaju su dobili sinoć oko 20:00 sati.

"Prema dosadašnjim informacijama, NN mlađi muškarac je pao ili je skočio sa zgrade, ili sa dimnjaka. Još utvrđujemo okolnosti", rekao je dežurni operativni MUP-a Kantona Sarajevo sinoć za portal Faktor, neposredno nakon same tragedije.

Doktori Hitne pomoći, koji su stigli na mjesto nesreće, samo su mogli da kontatiraju smrt mlađe muške osobe.

Veliki broj samoubistava na području KS

Kada su u pitanju brojke za Kanton Sarajevo, što se tiče samoubistava, u periodu od januara do septembra 2020. godine, na području Kantona Sarajevo registrovano je 27 samoubistava (što je jedno više u odnosu na isti period 2019. godine), koja su izvšena: vješanjem, upotrebom vatrenog oružja i skokom sa visine – po osam puta, upotrebom oštrog predmeta, upotrebom sjekire i konzumiranjem narkotičkih sredstava - po jednom, stoji u zvaničnom izvještaju MUP-a KS.

Izvršioci samoubistava su muškarci starosne dobi: preko 50 godina - 15 lica, od 40 do 50 - šest, od 30 do 40 - četiri, a žene su u dobi: od 30 do 40 i preko 50 godina - po jedno lice.

Kada su u pitanju brojke za oktobar 2020. godine, na području Kantona Sarajevo registrovana su dva samoubistva (jedan manje u odnosu na oktobar prošle godine), koja su izvršena: vješanjem i skokom sa visine. Samoubistva su izvršili muškarci starosti: od 30 do 40 i preko 80 godina.

Brojke za novembar 2020.

Što se tiče mjeseca novembra, prema izvještaju MUP-a KS, registrovano je osam samoubistva (četiri više u odnosu na novembar prošle godine), koja su izvršena: vješanjem - tri puta, skokom sa visine - dva puta, upotrebom vatrenog oružja, upotrebom oštrog predmeta i trovanjem - po jednom.

Izvršioci su sedam muškaraca i jedna žena. Muškarci su starosne dobi: preko 70 godina - tri lica, od 50 do 60 godina - dva, od 30 do 40 i od 40 do 50 godina - po jedno lice, dok je žena starosne dobi između 50 i 60 godina, stoji u zvaničnom izvještaju MUP-a KS.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.