19.1.2021. 15:23
1
Dok čeka vjenčanje Feridom Suljovićem 'Ćićom': Sunita Hindić sutra će biti dovedena u Sarajevo
Dok čeka odluku Suda o njenom vjenčanju s osuđenikom Feridom Suljovićem Ćićom, Sunita Hindić bi trebala sutra 20. januara biti privedena u Sarajevo gdje je u Vrhovnom sudu Federacije BiH zakazana sjednica na kojoj će se razmatrati žalba Tužilaštva HNK na presudu Kantonalnog suda u Mostaru kojom je fatalna Sunita zbog ubistva mostarskog ugostitelja, Nine Ivankovića, (55) nepravomoćno osuđena na kaznu zatvora u trajanju od tri i i po godine.

Odluka naknadno

Na sjednici će biti razmatrana žalba, nakon čega će odluka o potvrđivanju ili ukidanju presude biti donesena naknadno.

Iz Federalnog tužilaštva su, prema Vrhovnom sudu F BiH, uputili prijedlog da se uvaži žalba Tužilaštva HNK, izjavljena po svim žalbenim osnovama protiv presude Kantonalnog suda u Mostaru, te da se pobijana presuda ukine i predmet vrati prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Alternativno je predloženo da se pobijana presuda preinači, ukoliko Vrhovni sud FBiH ocijeni da su neutemeljeni žalbeni navodi Tužilaštva, te da se Hindić izrekne kazna zatvora u dužem vremenskom trajanju.

Dok broji pritvorske dane u Kaznenoporavnom zavodu (KPZ) Mostar , Hindić je prema Kantonalnom sudu Mostar podnijela zahtjev da joj se odobri vjenčanje sa izvanbračnim suprugom Feridom Suljovićem Ćićom (40).

Uhapšen u Hrasnici

Suljović je prije mjesec uhapšen u Hrasnici nakon što se koncem avgusta nije vratio u mostarski zatvor u kojem zbog izvršenja teških krađa na području Mostara izdržava zatvorsku kazanu u trajanju od godinu i dva mjeseca, prenosi avaz.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.