2.2.2021. 14:46
0
U požaru u kući jutros stradao 49-godišnji J.G.
Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Općine Bosanska Krupa dana 01.02.2021. godine u jutarnjim satima dojavljena su dva požara na stambenim objektima.

U 8:05h na području Bosanske Krupe u ulici Goraždanska bb dojavljen je požar stambenog objekta. Na lice mjesta upućeno vozilo sa dva vatrogasca. Po dolasku na lice mjesta utvrđeno je da je zbog povezanosti dimnjaka sa drvenom oplatom u plafonu došlo do zapaljenja iste te širenja požara na površinu od 10m 2 . Brzom akcijom pripadnika PVJ požar je lokaliziran te spriječeno njegovo širene na susjedne objekte. Pričinjena je veća materijalna šteta povrijeđenih nije bilo.

U isto vrijeme od 08:13 od strane policijske uprave Bosanska Krupa dojavljen je požar na stambenom objektu u naselju Ivanjska. Na lice mjesta upućen je drugi tim PVJ Općine Bosanska Krupa vozilo sa dva vatrogasca i jednim vozilom te je angažovano i Dobrovoljno vatrogasno društvo Otoka iz Bosanske Otoke sa jednim vozilo i tri vatrogasca.

Po dolasku na lice mjesta zajedno sa pripadnicima MUP-a konstatovano da je požar u fazi samogašenje te nema potrebe za intervencijom vatrogasaca. Pretragom objekta ustanovljeno da je jedna prostorija (dnevni boraval) potpuno izgorjela te nije došlo do prenošenja požara na ostale prostorije. U prostoriji zahvaćenom požarom pronađeni su posmrtni ostaci odrasle osobe za koju se pretpostavlja da je korisnik objekta J.G. 1971. godište.

Po završetku akcije gašenja na objektu su od strane pripadnika MUP-a Unsko-sanskog kantona poduzete istražne radnje u vezi utvrđivanja uzroka požara. I ovom prilikom apelujemo na stanovništvo da u ovom periodu nižih temperatura i povećanog inteziteta grijanja obrate pažnju na mjere opreza u objektima tokom loženja i odlaganje materijala za loženje. 

Pozar
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.