11.2.2021. 14:01
0
Uhapšeni 'škaljarci' čekali Radoja Zvicera da se pridruži supruzi Tamari na Jahorini kako bi ih ubili?
Cetinjani Milan Kršić, Filip Roganović i Boban Sjekloća, pripadnici škaljarskog kriminalnog klana koji su uhapšeni na Jahorini, navodno su planirali likvidaciju Radoja Zvicera i njegove supruge Tamare, koji su označeni kao voće supraničkog kavačkog klana, tvrde izvori iz MUP-a RS.

Naime, škaljarci su ubistvo planirali izvesti ispred hotela na ovoj bh. planinini gdje su čekali da se Zvicer pojavi, no on nije došao. Akciju je inicirala dojava policiji koja je prema nezvaničnim inforamacijama došla od jedne od sigurnosnih agencija Srbije.

Radoje Zvicer inače ima bazu u Ukrajini odakle „vodi poslove“, u Kijevu je pokušana njegova likvidacija, kada mu je supruga spasila život jer je pucala u napadače.

Navodno su kamere videonadzora zabilježile škaljarce kako se kreću oko hotela. Operativci Žandarmerije MUP-a RS čekali su priliku da ih pohapse, a to je učinjeno kada su ušli u vozila i krenuli prema Palama.

Oni su uhapšeni u dva Golfa za koje se utvrđuje porijeklo, odnosno da li su ukradeni ili iznajmljeni.

Uhapšeni Cetinjani sumnjiče se za krivična djela vezana za drogu i oružje. Za Kršićem su bile raspisane tri međunarodne potjernice, ali su povučene. Jedna je iz Srbije, a dvije iz Njemačke, gdje je navodno tražen zbog razbojništava.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.