24.2.2021. 21:31
0
Uhapšen A.Č. iz Sarajeva zbog oduzimanja tuđe stvari, uhapšena djevojka koja je u pijanom stanju na Barama oštetila četiri nadgrobna spomenika
Dana 23.02.2021.godine u 11,15 sati u ulici Prvomajska, općina Novi Grad Sarajevo, na osnovu operativne potrage, policijski službenici Četvrte PU su pronašli i lišili slobode lice A.Č., rođen 1984.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 240. KZ RS (Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari).

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u nadležnost policijskim službenicima MUP-a RS - PS Istočna Ilidža.

Dana 23.02.2021.godine u 13,30 sati, policijski službenici Druge PU lišili su slobode lice S.N.S.B., rođena 1988.godine u Austriji, gdje je i nastanjena, sa privremenim boravkom u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 379. stav 1. KZ F BiH (Povreda mira pokojnika). Ista je u krugu Gradskog groblja “Bare”, ulica Jukićeva, općina Centar Sarajevo, u alkoholiziranom stanju, upotrebom fizičke snage, oštetila četiri nadgrobna spomenika. 

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a navedeno lice je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istom.

(MUP KS)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.