2.3.2021. 20:34
0
Tuča tri osobe u Sarajevu: Povrijeđeni Đ.R. i F.A. iz Sarajeva, Đ.R. zadobio frakturu nosa
Dana 01.03.2021.godine u 01,00 sati, obaviještena je Druga PU da je u kući, ulica Nova, općina Centar Sarajevo, od strane dva NN lica, izvršeno krivično djelo razbojništva nad J.G. iz Sarajeva. Tom prilikom maskirana NN lica su uz upotrebu fizičke snage, od iste otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Dana 01.03.2021.godine u 22,20 sati, policijski službenici Sedme PU lišili su slobode lice E.Š., rođen 2000.godine, u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 183. i 293. KZ F BiH (Ugrožavanje sigurnosti i Oštećenje tuđe stvari), na štetu M.Z. i A.Z. iz Sarajeva. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutih krivičnih djela.

Dana 01.03.2021.godine u 20,55 sati, obaviještena je Prva PU da je u ulici Hadžiristića, općina Stari Grad Sarajevo, došlo do tuče između tri lica. Tom prilikom su povrijeđeni Đ.R. i F.A. iz Sarajeva, a ljekarska pomoć im je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a zatim u UKC u Sarajevu, gdje su kod Đ.R. konstatovane teške tjelesne povrede (fraktura nosne kosti sa dislokacijom), dok je F.A. zadobio lakše tjelesne povrede. U obavljenom razgovoru isti su izjavili da su fiziči napadnuti od strane NN lica. 

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.