3.3.2021. 20:55
0
Elez je transportiran uz visoke mjere sigurnosti
Izručenje osumnjičenog Darka Eleza realizirano je zajedničkim radom i dobrom saradnjom institucija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, uz koordinaciju međunarodne organizacije Interpol.
U koordinaciji Tužilaštva Bosne i Hercegovine sa partnerskim institucijama Srbije, osumnjičeni Elez Darko (41), danas je u popodnevnim satima, zračnim putem izručen iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovina, prenosi N1.

Iz Tužilaštva BiH navode kako su aktivnosti u BiH realizirali MUP RS-a, Sudska policija BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

Nakon izručenja, Elez je uz visoke mjere sigurnosti transportiran u kompleks pravosudnih institucija BiH, gdje će biti predat postupajućem tužiocu Posebnog odjela za organizirani kriminal, ekonomski kriminal i korupciju, Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužilac će se odrediti o daljim aktivnostima.

Izručenje osumnjičenog Elez Darka realizirano je zajedničkim radom i dobrom saradnjom institucija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, uz koordinaciju međunarodne organizacije Interpol.

Tužilaštvo BiH zahvaljuje se svim institucijama koje su sudjelovale i dale potporu u realizaciji ove akcije.

Darko Elez, jedan je od optuženih u okviru predmeta “Lutka” u kojem su optuženi procesuirani za ubistva, pokušaje ubistva, pljačke transporta novca i druga kaznena djela, dok je optuženi Elez bio nedostupan, a također, Tužilaštvo BiH radi na opsežnom predmetu organiziranog kriminala koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe koje su pod istragom zbog teških kaznenih djela organiziranih ubistava, iznuda i drugih kaznenih djela na području Istočnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.