5.3.2021. 16:17
0
Sud BiH odredio pritvor Darku Elezu
Darko Elez, koji je uhapšen krajem prošle godine, u četvrtak je izručen Bosni i Hercegovini, a danas mu je na Sudu BiH određen jednomjesečni pritvor na prijedlog Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, odluku o izručenju donijelo je Posebno odjeljenje Višeg suda u Beogradu, a potvrdilo ju je srbijansko Ministarstvo pravde.

Darko Elez je rođen 1980. godine, a sa svojom kriminalnom karijerom je počeo odmah nakon okončanja rata. Jedno od prvih krivičnih djela za koje je optužen bio je pokušaj ubistva njegovog kuma Đorđa Ždrala, a kasnije je nastavio i s nizom drugih krivičnih radnji.

- Što se mene tiče mogu u pritvor da Tužilaštvo provede istragu. Da me pustite na slobodu, izmislili bi nešto da me ocrne, rekao je Elez pred Enidom Hadžiomerović, sutkinjom za prethodno saslušanje Suda BiH.

Tužilac Čampara je kazao da je od MUP-a RS-a dobio izvještaj protiv Eleza, te da postoji osnovana sumnja da je on organizovao kriminalnu grupu s ciljem iznude novca, te izvršenja ubistava koja su rađena na isti način kao i u predmetu kodnog imena Lutka, u kojem je za Elezom bila raspisana potjernica.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.