12.3.2021. 12:15
0
U policijskoj akciji uhapšeno više osoba
Pronađeno je i oduzeto oko 246 grama marihuane, oko 245 grama spida, veća količina sjemenki indijske konoplje,digitalne vage i drugi predmeti.
Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 od 9. do 11. marta realizovali su akciju kodnog naziva "Dostavljač" usmjerenu na suzbijanje neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, prenio je N1.

U ovoj akcijiu hapšene su osobe inicijala E. K. i R. K., oba sa područja opštine Tešanj,i S. G. i Đ. Đ. oba iz Doboja, dok je nad osobom inicijala S.O. iz Doboja izvršena kriminalistička obrada.

Kako se navodi u saopštenju iz Policijske uprave Doboj, tokom dvodevne akcije, na osnovu naredbe nadležnog Osnovnog suda Doboj izvršeni su pretresi više lica, stanova i vozila koja koriste navedena lica. Pronađeno je i oduzeto oko 246 grama marihuane, oko 245 grama spida, veća količina sjemenki indijske konoplje, ručno pravljene cigarete takozvani džoint, digitalne vage i drugi predmeti.

“Većina pronađene opojne droge je bila upakovana u manjim količinama u plastične vrećice i najvjerovatnije spremljena za dalju preprodaju”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je u toku kriminalistička obrada nad S.G. i Đ.Đ., nakon čega će S.G. biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.