12.4.2021. 15:14
1
Detalji nesreće koja je sa sobom odnijela tri života: Ljekari Hitne pomoći pokušali reanimirati jednog od povrijeđenih, ali je i on, nažalost, preminuo
Tri mladića izgubila su život u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer u 17.50 sati na dijelu autoputa A-1 Lepenica – Kiseljak.

Evidentirano je 12 saobraćajnih nezgoda u kojima su 3 osobe smrtno stradale i 2 osobe lakše povrijeđene. Dana 11.04.2021.godine oko 17,55 sati na Auto cesti A-1 u mjestu Lepenica, općina Kiseljak dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do slijetanja putničkog motornog vozila marke BMW.U ovoj nezgodi smrtno su stradale osobe A.M. rođen 1992.godine, J.N. rođen 1983.godine i A.B. rođen 1992.godine, svi iz Sarajeva. U saradnji sa nadležnim tužilaštvom uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, saopšteno je iz MUP-a SBK.


Brzina kojom je išlo vozilo nije još uvijek poznata


Mladići, svi iz Sarajeva poginuli su u vozilu marke BMW GT 5 3.0 dizel sa 245 konjskih snaga. Navedeno vozilo postavljeno je i na internet platformu za kupovinu i prodaju (OLX) a cijena vozila bila je 33.900KM sa naznakom da “može zamjena”, prenosi portal Crna hronika.

U slijetanju vozila smrtno su stradali 29-godišnji Adnan Buševac, 29-godišnji Asmir Mandžić i 38-godišnji Jakub Anel Nezirović, vlasnik popularnog sarajevskog kafića Caffe Anchy, kako su prenijeli sarajevski mediji. Na mjestu nesreće policajci su zatekli jezive scene, od siline udara i prevrtanja vozila tijela mladića su ispala iz automobila, a prema prvim informacijama, vozač BMW-a izgubio je kontrolu nad vozilom, potom je udario u metalnu ogradu i sletio s autoputa. Prema riječima očevidaca od siline udarca, trojica muškaraca su ispala iz vozila koje je završilo na krovu. Uzrok nesreće još uvijek nije poznat javnosti.  Dosadašnje informacije iz istrage ne mogu otkriti brzinu kojom je vozilo išlo.

Na lice mjesta izašla su tri vozila Hitne pomoći, veliki broj policijskih i vatrogasnih službenika. Kako je rečeno ljekari Hitne pomoći pokušali su reanimirati jednog od povrijeđenih, ali je i on nažalost preminuo. 

Vijest o smrti mladića proširila se društvenim mrežama, gdje se prijatelji, poznanici i porodica stradalih emotivnim porukama opraštaju od njih.

"Željo to ljeto igra u Mariboru. Gostovanje, euforija. Ide se busevima, autima, kombijima...
Dolaziš mi, tad sa nepunih 20 godina, pitaš ima li mjesta i za tebe da ideš. Tu su Mirza Stripy Šečić, Haris Šečić, svi smo tu da i tebe ubacimo u naš mali bus. Cijelo putovanje, gostovanje, utakmicu, te gledam kao mlađeg brata, pazimo da tebi nešto ne bude. 

Život nas je možda kasnije možda usmjerio  različitim putevima, možda se nismo viđali i družili koliko smo trebali, ali si za mene uvijek bio kao mlađi brat, kojeg nikad nisam imao.
 
Dragi Allah i sudbina su htjeli da, dan pred Ramazan, tragično završiš svoj mladi život. 
Asko Asmir Mandžić brate moj, dok smo mi živi, i ti ćeš živjeti! Srest ćemo se na nekom boljem svijetu, napisao je u svom oproštaju Elvis Gološ,
prijatelj nastradalog Asmira Mandžića.



Juli, 2012. godine...Željo to ljeto igra u Mariboru. Gostovanje, euforija. Ide se busevima, autima, kombijima... Dolaziš...

Objavljuje Elvis GološPonedjeljak, 12. travnja 2021.



Mediji iz cijelog regiona izvještavaju o saobraćajnoj nesreći koja je ugasila tri života.


1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.