14.4.2021. 11:02
1
Rasvijetljena provala u Mašinski fakultet: Uhvaćen sa šest ukradenih radijatora, u kući nađeno još 15, kao i laptopi, punjači
Nakon što je u ponedjeljak pripadnicima Treće sarajevske PU prijavljeno da je provaljeno u prostorije Mašinskog fakulteta u Sarajevu, ulica Vilsonovo šetalište, sarajevska policija je jučer privela osumnjičenog.

Naime, kako je saopćeno iz MUP-a KS-a, nakon što je teška krađa prijavljena, obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. 

- Konstatovano je da su iz prostorija objekta otuđeni radijatori, razna tehnička oprema i drugi predmeti. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici Sektora kriminalističke policije su, u saradnji sa policijskim službenicima Treće PU, 13. aprija u 1.30 sati na Vilsonovom šetalištu su pronašli i priveli A. B. (1992), rođenog u Sarajevu, a nastanjenog u Varešu, naveli su iz policije uz objašnjenje da osumnjičeni trenutno boravi na području sarajevske općine Novo Sarajevo.

Nezvanično, uhapšen je Alen Bućma, a iz policije su, navodeći tek inicijale osumnjičenog istakli  da se sumnjiči za tešku krađu. Prilikom hapšenja kod njega je pronađeno i oduzeto šest radijatora, dok je u grmlju, u blizini navedenog fakulteta pronađeno 11 radijatora, piše oslobođenje.

- Na osnovu pribavljene naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres kuće i drugih prostorija koje koristi oslumnjičeni u ulici Hercegovačka, te s pronađena i oduzeta 4 radijatora, 6 laptopa, veći broj uložaka brava sa ključevima, zaštitnih ukrasnih okvira cilindara, šteka, punjača, elektičnih kablova i drugih predmeta. Nakon završene kriminalističke obrade, osumnjičeni je uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, naveli su iz sarajevske policije.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.