21.4.2021. 12:58
0
Detalji hapšenja u Banjoj Luci: Sudija pao prilikom simulirane predaje 1.000 eura
Sudija Osnovnog suda u Banjoj Luci Nebojša Pejović uhapšen je jutros u akciji kodnog naziva „Barka“ zbog sumnje da je počinio krivično djelo trgovina utjecajem.

Akciju su sproveli pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA).

Pejović je pao prilikom simulirane primopredaje novca. Pejović je, naime, od jedne osobe uzeo označene novčanice. Radi se o 1.000 eura.

Luka Miladinović, portparol SIPA-e, kazao je da je akcija sprovedena po nalogu Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske te da je uhapšena jedna osoba.

- Uhapšen je sudija Osnovnog suda u Banja Luci, zbog sumnje da je počinio krivično djelo trgovina utjecajem - rekao je Miladinović.

Pejović je nakon hapšenja sproveden na krim obradu, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.