17.6.2021. 22:27
1
Sarajlije čuvajte se džeparoški u ovom dijelu grada: Stajale smo na pokretnim stepenicama kada sam osjetila kako se moja torba sa ramena polako počinje pomjerati
Džeparoši na sarajevskim ulicama su svakodnevnica ovog grada. Ove osobe najčešće džepare u vozilima javnog gradskog saobraćaja, i nekada je zaista teško prepoznati od koga prijeti takva opasnost.

Najčešće se radi o dobro kamufliranim osobama za koje je se rijetko pomišlja da se možda bave džeparenjem.

Da su slucajevi džeparenja sve češći pokazuje jedan takav koji se dogodio u pothodniku u sarajevskom naselju Stup, kojem je sasvim slučajno svjedočila i naša novinarska ekipa.

Prema izjavama svjedoka koje su bili prisutni na mjestu događaja, dvije žene su bile mete džeparoša. Njih su navodno pokušale opljačkati druge dvije žene, koje su bile u društvu dva muškarca. 

Nakon očigledno neuspjelog pokušaja džeparenja, nastala je velika verbalna svađa, koja je na trenutke prelazila i u fizički obračun. Međutim, na svu sreću, sve se dobro završilo.

"Stajale smo na pokretnim stepenicama kada sam osjetila kako se moja torba sa ramena polako počinje pomjerati. Odmah mi je bilo jasno o čemu se radi. Sva sreća pa sam reagovala na vrijeme", kazala nam vidno potrešena žena, koja je danas bila jedna od meta džeparoški.

Drugi prolaznici su nam kazali da grupa od šest džeparoša koju čine 3 ili 4 ženske osobe, redovno ordinira u ovom dijelu grada, te da im je pothodnik idealno mjesto za akciju.

"Mene su prošle godine napali, jer sam se glasno suprostavila protiv njih kada su me pokušali opljačkati. Dobijala sam i prijetnje i zaista ne volim prolaziti ovim putem. Žalosno je što nema više policije na ovom dijelu, iako je sve pod video nadzorom. Njih ima šest i uglavnom je riječ o tri žene kojima u 'pomoć', ako je potrebna, priteknu i muškarci koji su uglavnom u početku akcije udaljeni od mjesta događaja", govori nam prolaznica, jedna od ranijih žrtava ove ekipe.

Današnji nemili događaj dobar je znak policijskim službenicma da se više kreću na ovoj lokaciji, a građanima koji prolaze ovim stupskim pothodnikom, dodatno upozorenje da još više obrate pažnju na to ko im se prikrada iza leđa.

U video prilogu pogledajte šta smo danas uspjeli snimiti na licu mjesta.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.