21.6.2021. 18:57
1
U Sarajevu uhapšeni Tamer Kilerdži, njegov otac i brat
U nastavku operativno taktičke akcije kodnog naziva "Aperkat" istražitelji Federalne uprave policije danas, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapsili četiri osobe iz Sarajeva S.K. (51), T.K. (27), Dž.K. (21) i N.Š. (30), prenosi Avaz.

Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela udruživanje radi počinjenja krivičnih djela, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga, teška krađa, pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela, lihvarstvo i oštećenje tuđe stvari.

Kako saznaje Avaz, uhapšen je Tamer Kilerdži te njegov otac. Prema nezvaničnim informacijama istražitelji su čekali tri mjeseca Kilerdžija da se vrati u BiH, jer je boravio u Holandiji i bio nedostupan organima gonjenja.

Podsjećamo da je prije dvije godine Kilerdži prijavio SIPA-i da je otet i opljačkan na području Ilidže, a zbog čega je bio hapšen Dario Delibašić.

U sklopu akcije, a na osnovu naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi stambenih objekata, ugostiteljskih objekata i motornih vozila na području općine Centar Sarajevo koje koriste osumnjičeni.

Tokom pretresa pronađeni su i oduzeti vatreno oružje, municija, veća količina novca, krivotvoreni dokumenti, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelima, te će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, prenosi Avaz.

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.