24.6.2021. 13:13
0
Donesena odluka o predmetu Aperkat: Senat i Tamer Kilerdži smješteni iza rešetaka
Sudija sarajevskog Kantonalnog suda Jasenko Ružić odredio je jednomjesečni pritvor ocu i sinu Kilerdži, Senatu i Tameru.

Oni su uhapšeni u akciji Aperkat zbog sumnje da su počinili krivična djela udruživanje radi počinjenja krivičnih djela, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga, teška krađa, pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela, lihvarstvo i oštećenje tuđe stvari.

Njima je pritvor određen zbog opasnosti da bi, boravkom na slobodi, mogli pobjeći iz BiH te da bi mogli ponoviti krivično djelo.

Džaner Kilerdži i Nermin Šabanović, koji su, prema tvrdnji Tužilaštva KS-a njihovi saučesnici, pušteni su jučer na slobodu uz mjere zabrane.

Osumnjičena četvorka je uhapšena zbog sumnje da su od početka 2019. do momenta hapšenja djelovali kao udružena grupa koja je proizvodila i prodavala drogu od amfetaminskog ulja, prenosi Oslobođenje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.