7.9.2021. 16:35
0
Dramatična noć na Treskavici: Planinar osjetio slabost i izgubio svijest, GSS i doktorica stigli brzo ali osobi, nažalost, nije bilo spasa
Ekipa Gorske službe spašavanja Sarajevo u nedjelju je oko 18 sati zaprimila je poziv za intervenciju na Treskavici, nakon što je jedan planinar osjetio slabost i izgubio svijest.

- GSS Stanica Sarajevo je u nedjelju 05.09.2021. godine oko 18:00 sati zaprimila poziv za intervenciju na planini Treskavici, lokalitet Šišan. Naime, jedan od planinara osjetio je slabost i izgubio svijest, navode iz GSS-a Sarajevo.

Ističu da je njihova ekipa na lice mjesta stigla veoma brzo, te da su dolaskom mjesto događaja saznali da planinar ne daje znakove života.

- Ekipa spasilaca je u vrlo kratkom roku spremila potrebnu opremu i krenula na spomenuti lokalitet. Dolaskom na lice mjesta saznajemo da osoba ne daje znakove života, saopćeno je.

Veoma brzo je na lokalitet stiglo i medicinsko osoblje, koje je, nažalost konstatovalo smrt osobe.
- Na lice mjesta je izašla doktorica Doma zdravlja Trnovo koja je konstatovala smrt, nakon čega je tehničar Policijske stanice Trnovo kontaktirao nadležnog Tužioca koji je dao odobrenje da se tijelo može transportovati, ističu iz GSS-a.

Akcija GSS-a završena je u ranim jutarnjim satima sljedećeg dana, a tijelo osobe je predato porodici i prebačeno u gasulhanu.

- Tijelo je spakovano za transport po nepristupačnom terenu. Transport je nastavljen dolaskom do vozila kada je tijelo predato porodici i prebačeno u lokalnu gasulhanu. Akcija je završena u 02:00 sata ujutro, zaključili su iz sarajevskog GSS-a.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.