7.10.2021. 20:57
0
FUP i Tužilaštvo HNK raskrinkali grupu: Mostarac doveo ekipu iz Srbije da uzimaju reket
Aleksandar Čabarkapa (40), N. M. (31), i S.Đ. (45), svi iz Srbije, koji su pritvoreni u svojoj državi zbog sumnje da su 1. aprila opljačkali kuću u selu Stupnica kod Loznice, kako saznaje Avaz, zbog reketa na području Mostara i šire predmet su istrage Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Štaviše, oni su već duže vrijeme bili pod lupom istražitelja Federalne uprave policije (FUP), a zajedno s njima i Z. G. (30) iz Mostara, za kojeg se sumnja i da je osnovao ovu grupu. Upravo je Z. G. „pao“ sa svojim kompanjonima iz Srbije nakon pljačke kod Loznice, a tamošnja policija ga je istu večer uhapsila u automobilu bh. registarskih oznaka zajedno s Mladenovićem, prenosi Avaz.

Ova ekipa je, kako je potvrđeno za Avaz, nakon kompletiranja izvještaja FUP-a, putem zamolnice koncem septembra ispitana u pritvoru u Srbiji, a Kantonalno tužilaštvo u Mostaru protiv njih vodi istragu zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s razbojništvom i iznudom.

Na meti ove ekipe bili su, uglavnom, poslovni ljudi i poduzetnici kojima su nudili „zaštitu“ uz naknadu, a nakon što su oni, mahom, to odbijali, osumnjičeni su nalazili razne načine da im uzvrate neposluh.

U Tužilaštvu HNK nastavljaju rad na ovom predmetu, a zanimljivo je to da su u posljednji tren, prelaskom granice, izbjegli hapšenje u BiH.

Inače, kako pišu srbijanski mediji, kada je u pitanju pljačka kod Loznice, osumnjičeni su da su, obučeni u policijske uniforme, upali u kuću inozemnog penzionera, za kojeg su načuli da ima veću svotu novca, a u kojoj su tukli, vezali i zatvorili u tuš-kabinu kućepazitelja i jednog gosta.

Čabarkapa, koji ima podeblji policijski dosje, u maju ove godine je u Višem sudu Beograd osuđen na 13 godina i šest mjeseci zatvora zbog iznude, iznude u pokušaju i dva pokušaja ubistva koja su počinjena u periodu 2012. i 2013. godine.

MUP HNKFUP
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.