30.11.2021. 10:02
0
SIPA hapsi u Bosanskom Novom zbog ratnih zločina: 1992. godine ubijali, zarobili i mučili stotine Bošnjaka i Hrvata u logoru Vatrogasni dom
Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, uhapsili su 9 osoba na području Bosanskog Novog ( Novog Grada) i okoline, koje su osumnjičene za kaznena djela zločina protiv čovječnosti iz članka 172. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Osobe koje su pod istragom osumnjičene su da su kao pripadnici vojne policije VRS, počinili ratne zločine nad žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti na području Bosanskog Novog 1992. godine, a koji se odnose na ubistva više osoba, te nezakonito zatvaranje i zločine nad više stotina osoba, u logoru Vatrogasni dom.

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju koji će ih ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, prenosi Oslobođenje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.