1.12.2021. 13:23
0
U okviru operativne akcije 'Zenicatrans' okončani pretresi na 11 lokacija
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su okončali pretrese na 11 lokacija na području Zenice.

Pretresi su izvršeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Organizovani kriminal“, „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, „Oštećenje povjerilaca“, „Prouzrokovanje stečaja“ i „Nesavjestan rad u službi“, propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.


U operativnoj akciji „Zenicatrans“ policijski službenici SIPA-e lišili su slobode 11 osoba. Prilikom pretresa stambenih i službenih prostorija pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.


Osobe lišene slobode sprovedene su u službene prostorije SIPA-e i nad njima je u toku kriminalistička obrada.


Nakon okončanja navedenih radnji, lica lišena slobode biće predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, saopćeno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA.


(FENA/  K.Bešlija)

ZDKsipa
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.