23.12.2021. 17:50
0
Stan u kojem je pronađena veća količina oružja, eksplozivnih sredstava i opojne droge je navodno koristio Amel Jašarević, osumnjičeni za ubistvo Mehmeda Ramića
Tokom istrage u slučaju ubistva koje se dogodilo na Pofalićima, 12. decembra, sarajevska policija je pretresom stana pronašla veću količinu narkotičkih sredstava, naoružanja, policijskih uniformi i mobilnih telefona.

- Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela, ubistva, na štetu M.R. iz Sarajeva koje je izvršeno dana 12. decembra 2021. na Pofalićima, općina Novo Sarajevo, na osnovu pismene Naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, pod direktnim nadzorom postupajuće tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, 23. decembra 2021.godine, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su pretres stana u ulici Malta, općina Novo Sarajevo kojeg je koristio osumnjičeni A.J. iz Sarajeva – navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, te dodaju:

- Tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: 10,39 kilograma materije bijele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogi spid, - 4,8 kilograma suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, 2 precizne vage za mjerenje, jedna mašina za vakumiranje, 6 automatskih puški, jedan pištolj, 2 prigušivača, 11 ručnih bombi, jedna rasprskavajuća mina, 13 električnih detonatorskih kapsli, 2 trotirska metka, 4 ručna bacača raketa (zolje), oko 1 kg plastičnog eksploziva, više okvirova za vatreno oružje, oko 600 komada municije različitog kalibra, uređaj za kodiranje ključeva, policijska uniforma, policijski blinkeri i više mobilnih telefona.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju više krivičnih djela za koja je osumnjičena navedena osoba, a koja se nalazi u pritvoru.

Kako je za Faktor potvrđeno iz izvora bliskih istrazi riječ je o stanu koji je koristio Amel Jarašević koji je osumnjičen za ubistvo Mehmeda Ramića.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.