11.1.2022. 10:08
0
Tužilaštvo traži još dva mjeseca pritvora za Amela Jašarevića, osumnjičenog za ubistvo Mehmeda Ramića
Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje pritvora još za dva mjeseca Amelu Jašareviću Šaji koji je osumnjičen za ubistvo Mehmeda Meše Ramića na Pofalićima. Za Edvina Imamovića i Igora Zuku, predloženo ukidanje pritvora i određivanje mjera zabrane, piše avaz.

Ova informacija potvrđena je iz Tužilaštva KS.

Njima je 15.decembra određen jednomjesečni pritvor, odlukom ovog suda.

Pritvor im je određen pritvor zbog opasnosti da bi i boravkom na slobodu mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, kao i zbog opasnosti da bi njihovim puštanjem na slobodu moglo doći do uznemirenja javnosti.

Policija i dalje traga za Adelom Kabašem za kojim je raspisanja međunarodna potjernica zbog sumnje da je pobjegao u Crnu Goru. 

Rješenjem suda i njemu je određen pritvor po potjernici, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.