22.3.2022. 13:42
0
Jedan od trojice: Marokancu 13 godina zatvora za ubistvo Jasmina Berovića na Ilidži
Kantonalni sud u Sarajevu donio je danas presudu kojom je Salah Eddine Dechane, državljanin Maroka, osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 13 godina zbog ubistva Jasmina Berovića i pokušaja ubistva dvojice njegovih prijatelja.

Informaciju je za Faktor potvrdila glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Dechane, jedan od trojice migranata koji su učestvovali u tuči u naselju Otes, u kojoj je nožem ubijen Berović, za ubistvo u saizvršilaštvu dobio je 10 godina, a za pokušaj ubistva pet, te mu je to objedinjeno u jedinstvenu kaznu od 13 godina.



Rješenjem Suda produžen mu je pritvor za još devet mjeseci, a u kojem se nalazi od izručenja Bosni i Hercegovini iz Srbije u kojoj je uhapšen.

Zbog ubistva Berovića i pokušaja ubistva Huseina Džilića i Tarika Džamalije vodi se proces i protiv državljanina Libije Y. M. B. , dok je treći osumnjičeni, Marokanac Hanani Benazi, i dalje u bjekstvu i za njim je na snazi potjernica.

Berović je u tuči koja se 17. novembra 2020. godine dogodila ispred kafića njegovog brata u naselju Otes, uboden nožem, te ubrzo potom preminuo od iskrvavljenja, nakon sukoba u kojem je učestvovalo nekoliko državljana BiH sa jedne i trojica migranata s druge strane.

Migranti su nakon ubistva pobjegli s mjesta događaja, da bi devet dana poslije Dechane bio uhapšen u jednom hostelu u Beogradu, dok je Y. M. B. pronađen dan kasnije u napuštenom objektu u Prištini.

Obojica su naknadno izručena bh. pravosuđu.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.