26.5.2022. 16:18
0
Prijetili pištoljem dostavljaču hrane: Tebra, daj pazar
Kantonalni sud u Zenici osudio je na 12 mjeseci Feđu Dizdara zbog krivičnog djela razbojništvo, odnosno jer je sa dvojicom saučesnika, čiji je identitet još uvijek nepoznat, fizički napao dostavljača hrane iz Kinga, prijeteći mu da im preda pazar. Sve se, stoji u optužnici, desilo 5. augusta prošle godine u Zenici.
U optužnici se navodi da su Dizdar i njegovi saučesnici oštećenog udarili u momentu kada je on pokušao da iznese hranu iz vozila. Jedan od napadača, čiji identitet još nije utvrđen, oštećenog je udario u lice govoreći mu: “Tebra, daj pazar”.

- U tom momentu D. F. otvara vrata suvozača i lijevim koljenom se naslanja na mjesto suvozača, pa mu desnom šakom snažno zadaje udarac u predjelu desne strane lica. Kada je oštećeni čuo repetiranje oružja, okrenuo se prema tom zvuku i vidio nepoznatu osobu koja drži pištolj Ekol Firat Magnum kalibra devet milimetara i prislanja mu uz vrat tražeći da mu da pazar. Nakon toga je optuženi ugasio vozilo i izvadio ključ, dok je oštećeni u strahu za svoj život iz torbice izvadio oko 450 KM i dao nepoznatoj osobi, stoji u presudi. Dizdar je iznad kasetofona uzeo mobitel Iphone X2 u vrijednosti od 800 KM i jedan mobitel Samsung, u vrijednosti od 300 KM. Potom su iz vozila uzeli dostavljenu hranu, pobjegavši u nepoznatom pravcu, prenosi Oslobođenje.
PazarHrana
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.