12.6.2022. 16:20
0
Ovo su navodno imena uhapšenih koji su planirali ubistvo na Ilidži
Službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su na području Ilidže tri osobe koje se dovode u vezu s izvršenjem više krivičnih djela, među kojima su i pokušaj ubistva, ali i izazivanje opće opasnosti.

Oni su danas predati u nadležnost Tužilaštva KS.

Uhapšeni su navodno, a kako saznaje "Avazov" portal, Vedad Rožajac, Ermin Čurić i Nedim Muzur. Svi su se branili šutnjom.

Tokom pretresa njihove imovine policijski službenici pronašli su i veće količine oružja, eksplozivnih naprava te narkotičkih sredstava.

Pronađeni su, između ostalog, dva metalna osigurača-prstena ručne bombe, četiri eksplozivne naprave - bombe, inicijalna kapisla, tromblonska trenutna mina, improvizirana eksplozivna naprava, tri pištolja, jedan pištolj s prigušivačem, 1.390 komada municije raznog kalibra, jedan prigušivač, osam okvira za automatsku pušku, jedan improvizirani pištolj olovka, dvije automatske puške, pet limova za municiju, jedan zatvarač za automatsku pušku...

Zbog ovog predmeta danas je obavljen i pretres u općini Centar, gdje također pronađeno oružje. Isti medij saznaje da policija traga za Kenanom D.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.